Scroll To Top
Relatietherapie Soest

Relatietherapie

Zou je willen weten wat de betekenis is van de problemen in je relatie?  Problemen zou je kunnen zien als een vorm van communicatie, alleen staat deze vorm van in contact zijn met elkaar jullie intimiteit in de weg. Zou je willen leren hoe je meer bij jezelf kunt blijven zonder het contact met je partner te verliezen? Om dit te bereiken moeten beide partners in staat zijn hun woede te hanteren om zodoende beter afgestemd te zijn op zichzelf en op de ander. Een crisis zou je dan kunnen zien als een noodzakelijke voorwaarde om verandering en groei te bereiken. In mijn manier van werken leren jullie samen duurzame veranderingen te bereiken in jullie communicatie.  Daardoor raak je jezelf maar ook de ander, niet langer kwijt. Ik spreek jullie vitale krachten (humor, woede en seksualiteit) aan om jullie onderlinge energie en veerkracht te herstellen.

  • Is de levendigheid verdwenen uit jullie relatie?
  • Leiden jullie gesprekken vaak tot ruzie en onbegrip voor de ander? Zijn er terugkerende conflicten, ruzies die steeds over hetzelfde gaan of hetzelfde patroon volgen. Lukt het jullie niet dit tot een goed einde te brengen?
  • Is jullie erotische relatie naar de achtergrond verdwenen of is er sprake van ontrouw?
  • Jullie genieten van de onderlinge geborgenheid maar verlangen ook naar avontuur en spanning?
  • Is de sfeer heel beladen tussen jullie? Is er sprake van acute nood (bij één van de partners)?
  • Jullie zijn ouders binnen een samengesteld gezin en hebben behoefte aan coaching?
  • Door overspel, verslaving of zelfs geweld is het vertrouwen weg. Je weet niet meer waar je aan toe bent. Hoe het verder moet en of je wel verder wil.
  • Is het lastig om opwinding, verwachting en hartstocht op te wekken bij dezelfde persoon bij wie je troost en zekerheid zoekt?

geen wachtlijst

client staat centraal

kortlopend

vertrouwelijk

Meestal melden mensen zich aan als er een aanhoudend relatieprobleem is ontstaan. Het werken aan de relatie wordt dan vaak als een opluchting ervaren. Maar het kan ook best confronterend zijn. Dat besef ik en ik wil ieders grens daarin respecteren.

Vaak is één partner gemotiveerd voor relatietherapie, maar de ander niet of minder. Dat is geen punt. Graag verken ik de reden van de twijfel en houd daar rekening mee in mijn aanpak.

Als je overweegt je relatie te beëindigen kan relatietherapie zeker zinvol zijn. Voor jullie zelf, en ook voor eventuele kinderen. Enerzijds om te kijken of er toch nog verbeteringen mogelijk zijn en als dat niet lukt, om zorgvuldig en met respect voor de ander uit elkaar te gaan.

Zorgvuldig bespreken van de situatie leidt altijd tot meer helderheid. En het merendeel van de stellen lukt het om met mijn ondersteuning de noodzakelijke veranderingen te realiseren.

Er zijn vele benaderingen in relatietherapie. Ik werk vanuit EFT (Emotional Focused Therapy), de Gestaltbenadering en Systeemtherapie. Op basis van de intake bepaal ik de aanpak die het beste bij uw situatie past. U kunt daar in dit gesprek direct op reageren.

Ik bied maatwerk, geen adviezen uit boekjes. Dat doe ik door goed te kijken naar wat er in het onderlinge contact gebeurt en wat jullie daarbij ervaren. Daarbij zijn jullie beiden verzekerd van mijn onpartijdige aandacht en steun. Mijn aanpak is zorgvuldig, transparant en effectief.

Bij relatietherapie komen de partners samen voor een gesprek. Soms wil iemand liever alleen komen. Dat kan. Je kunt ook voor individuele therapie, coaching en nazorg bij mij terecht.

  • Intake binnen 2 weken na aanmelding
  • Relatietherapie kost € 115 
  • Een sessie duurt 75 minuten
  • Sessies die beginnen na 18:00 uur vallen onder het avondtarief. In dat geval geldt een toeslag van € 20.
  • Zie hier voor de algemene voorwaarden
  • Privacyverklaring

Zorgverzekeraars zien relatietherapie als een vorm van coaching en niet als therapie. Om deze reden worden de sessies voor relatietherapie dan ook niet door hun vergoedt.

De ontwikkeling van een samengesteld gezin verschilt fundamenteel met een biologisch gezin. Er is tijd, geduld en veel liefde voor elkaar nodig om het ‘te redden als stiefouders.’ Kortom, het is hard werken. Als stiefouder moet je een geweldige acrobaat zijn, want je moet in staat zijn zorgvuldig te balanceren tussen je eigen behoefte en die van je gezin.

De realiteit voor dit type gezin is, is dat het een fundament van verdriet heeft. Het grootste deel van het gezin heeft iets te verwerken gehad, een overlijden of een scheiding. Er komen twee gezinsculturen bij elkaar, met ieder eigen gewoontes, normen en waarden. In een nieuw gezin moet alles opnieuw ontdekt worden, er komen nieuwe regels en gewoontes. Best een klus dus.

Doordat er zoveel dynamieken, loyaliteitsconflicten, jaloezieën etc. kunnen spelen binnen een samengesteld, kan het fijn zijn daar hulp bij te krijgen. Naast Gestalttherapeut en systeemtherapeut i.o. ben ik ook ervaringsdeskundige als stiefmoeder en ik merk dat dat gegeven door mijn cliënten als prettig wordt ervaren. Ik weet als geen ander wat er kan spelen binnen stiefgezinnen.

samengesteld-gezin.jpg