Scroll To Top
volwassenen therapie Soest

Volwassenen therapie

Wil jij ontdekken hoe je jezelf blokkeert, wanneer dat gebeurt en wat je op dat moment uit de weg gaat? Wil je erachter komen hoe jouw achtergrond je huidige leven beïnvloedt? Heb je de behoefte je meer los te maken van zaken die je belemmeren te kunnen zijn wie je bent?

Wat wil je, wat kun je, wat mag je, wat durf je niet, wat moet je? Van kleine keuzes tot grote dilemma’s. Wanneer zeg je ja en wanneer nee? Wat doe je wel en wat doe je niet? Welke behoeftes beheers je omdat je weet dat ze vooral tot ellende zullen leiden? En wanneer is de maat vol en volg je je impulsen, wat er ook van komt?

Mijn kennis en ervaring van Gestalttherapie en systeemtherapie zal telkens weer het vertrekpunt zijn. Support, erkenning, herkenning en humor zijn voor mij de pijlers van de therapie. Ieder mens bezit de wens om te groeien; tijdens een therapeutisch traject kijken we samen welke obstakels deze wens belemmeren.

Voor wie?

Psychotherapie:

  • ..is gericht op herstel van verbinding met jezelf en je omgeving (in die volgorde)
  • ..werkt vanuit het hier en nu
  • ..onderzoekt problemen op het gebied van seksualiteit, angsten, schaamte/schuld, depressie, rouw- en verlies, eenzaamheid en woede (zowel weinig woede als veel woede ervaren)
  • ..is effectief bij traumaverwerking, stress, burn-out, piekeren, innerlijke conflicten, bij ziekte of mantelzorg
  • ..helpt je te verhelderen waarom sommige (sociale) contacten je steeds onvoldoende geven waar je naar verlangt
  • ..is niet analytisch, maar sterk ervarend; wat heb je nodig maar ook wat niet, om meer vrijheid van handelen te ervaren
  • ..is een goede methode om je opnieuw te verbinden met je eigen kracht en verlangen.

Vrijheid ervaren, maar hoe?

Verantwoordelijkheid accepteren

Door o.a. de keuzes die we wel of niet maken, wat we doen of niet doen, de dingen die ons wel of niet lukken en de diepte die we durven te geven aan onze relaties, bepalen we wie we zijn. Dit klinkt als een grote vrijheid. Jezelf de vraag durven stellen of je tevreden bent over hoe je jezelf laat zien en jouw antwoord daarop, vergt best wat durf en kracht. Met het accepteren van jouw antwoord neem je verantwoordelijkheid.

Authentiek durven leven gééft die vrijheid: je o.a. durven losmaken van het algemene gedachtegoed, van wat ‘men’ vindt.

Patronen die niet langer zinnig zijn

Patronen in je gedrag kunnen ervoor zorgen dat je vrijheid van handelen verloren is gegaan. Zolang je gelooft dat je grootste problemen worden veroorzaakt door iets of iemand buiten jezelf ( het gevoel dat dingen je altijd overkomen ), komt er geen verandering tot stand. Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat patronen ervoor kunnen zorgen dat ‘’ je jezelf wat buiten beeld parkeert.’’

Dit wat weg houden en uitgummen van jezelf, jouw levenslust en kracht, kan tot angst of fysieke klachten leiden. Energie die je onvoldoende de ruimte geeft om ook naar buiten gericht te zijn, slaat dan als het ware terug naar binnen. Als een strandbal die je onder water houdt. Dat nodigt niet uit tot beweging en vrijheid, eerder tot verdorring zou ik zeggen.

Verschillen kunnen waarderen

Vrijheid houdt ook het besef in, dat je geen slaaf bent van de wensen en verwachtingen van anderen. Vrijheid betekent je vrij durven en kunnen bewegen binnen jouw leefwereld, afgestemd op je eigen behoeftes en dit kunnen uiten naar de ander. Dat klinkt eenvoudig maar is het natuurlijk niet altijd. Want hoe doe je dat, telkens de plek innemen die past bij de omstandigheden en tegelijk openstaan voor het effect van jouw gedrag op anderen en hun reactie daarop? Het is soms ook best een beetje eng, om ‘’kleur te bekennen’’ en dus meer zichtbaar te zijn. Soepel mee kunnen bewegen op een steeds veranderende omgeving zonder te verstarren uit angst voor….? Ja, voor wat eigenlijk?

Echtheid

Trouw zijn aan je eigen gevoel, behoeftes, waarden en normen maar daarnaast steeds het respect opbrengen voor de verschillen met anderen. Ik geloof dat hoe échter je durft te zijn in deze wisselwerking hoe behaaglijker, meer ontspannen en tevreden je kunt zijn. Binnen die context is vrijheid absoluut een zegen vind ik.

Lees meer...

geen wachtlijst

client staat centraal

kortlopend

vertrouwelijk
  • Intake binnen 2 weken na aanmelding
  • Sessie 60 minuten € 90
  • Sessies die beginnen na 18:00 uur vallen onder het avondtarief.
    Voor avondtarief reken ik een toeslag van € 20 per persoon.
  • Zie hier voor de algemene voorwaarden
  • Privacyverklaring

Veel zorgverzekeraars vergoeden (een deel) van de kosten van de therapie, afhankelijk van uw zorgpakket. Gestalttherapie valt onder de alternatieve zorg of complementaire zorg.

Een verwijzing van uw huisarts is niet nodig. Afspraken dienen 24 uur van tevoren worden afgezegd. Wanneer dit niet het geval is breng ik 75% van het afgesproken tarief in rekening.

Ik ben als Gestalttherapeut aangesloten bij de beroepsvereniging NVAGT, EAGT en de koepelorganisatie RBCZ.

Licentienummer: 901106R
Persoonlijke AGB code: 90 – 047599
Praktijk code: 90 – 56179

Op ZorgWijzer vindt u een overzichtspagina met vergoedingen voor gestalttherapie per zorgverzekeraar. Bekijk deze hier.

  • U kunt vergoeding aanvragen bij de Sociale Verzekering Bank als u in aanmerking komt voor een persoonsgebonden budget. Zie svb.nl
  • Als u hiervoor in aanmerking komt, kunt u op basis van de wet “Bijzondere bijstand” vergoeding aanvragen bij de Sociale Dienst van uw gemeente.
  • Een werkgever blijkt vaak bereid om leerprocessen financieel te ondersteunen, zeker als dit het ziekteverzuim kan voorkomen of verkorten.

Let op: 

Zorgverzekeraars veranderen hun voorwaarden zonder ons daarvan op de hoogte te stellen. Ondanks de grote zorg die ik besteed aan het actueel houden van dit overzicht, kunnen er geen rechten aan ontleent worden.

Ik ben lid van de beroepsvereniging NVAGT, daarmee heb ik mij ook verbonden aan de ethische code van de NVAGT. Mocht je een klacht hebben over mij als therapeut, dan is mijn streven dat we hier in een gesprek samen met elkaar uit kunnen komen.

Mocht dit niet lukken dan is er sinds januari 2017 een nieuwe wet, de Wkkgz die de gelegenheid biedt om een externe en onafhankelijke klachtenfunctionaris in te schakelen. In mijn geval betekent het dat ik hiervoor lid ben van de SCAG. Een klachtenfolder ligt tevens in mijn praktijk of download het  hier.

samengesteld-gezin.jpg